• CONCURS PAVELLÓ POLIESPORTIU DE LES CASERNES

    Barcelona

  • 2019 (Concurs)
  • PROMOTORAjuntament de Barcelona
    SUPERFÍCIE4.230 m2
    PRESSUPOST (PEC)5.300.000 €-
    AUTORSJordi Carreras, Roser Ollé i VORA arquitectes
  • COL·LABORADORS

  • DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE

    El pavelló Esportiu de les  Casernes, ubicat a l’extrem  de  la  nova  Rambla  dels  equipaments, esdevindrà porta d’aquest eix urbà per a vianants.  L’edifici es col·loca en el solar atenent a les preexistències. Per una banda, el traçat  del rec comtal queda preservat. L’edifici se separa de la cantonada Fernando Pessoa  - Pg Sta Coloma, allunyant-se de la possible resta arqueològica.    Per altra banda, abordem el projecte amb el màxim respecte pels cedres existents. Els 5 cedres esdevenen el centre de l’edifici que s’abraça al seu voltant tot deixant  l’àmbit de protecció necessari  formant un pati. Aquest  pati,  de  caràcter  públic, esdevé un espai addicional al programa que complementa els usos tan esportius com socials del pavelló.

    El conjunt està format per  dos  volums, col·locats  perpendiculars  a  la  rambla  i  alineats amb el límit de parcel·la de l’escola veïna. Aquests es troben cosits per  un cos més baix de caràcter obert que en delimita el perímetre, dóna front a la rambla i en genera els vestíbuls d’accés. El pati central es pot creuar, fomentant la permeabilitat a escala urbana de l’edifici.


  • Permeabilitat i obertura al barri

    El conjunt està format per  dos volums, col·locats  perpendiculars a la rambla i alineats amb el límit de parcel·la de l’escola veïna. Aquests es troben cosits per un cos més baix de caràcter obert que en delimita el perímetre, dóna front a la  rambla i en genera els vestíbuls d’accés. HEl pati central es pot creuar, fomentant la permeabilitat a escala urbana de l’edifici. +L3a,2 0resta d’accessos del centre de treball  també contribueixen a l’objectiu que l’edifici activi els carrers on dona front i s’obri  al barri i a la ciutat. La  quarta façana, orientada cap  a  l’escola  veïna,  també  és  permeable visualment en planta baixa, fomentant la relació interior-exterior.

    2 programes, 2 volums

    L’equipament consta de dos programes funcionals que no es relacionen entre sí. La volumetria  expressa aquest doble ús, alhora que aquest fraccionament alleugereix el  conjunt i ajuda a configurar  l’efecte “porta”. La seva  construcció segueix els mateixos  eixos estructurals i  una tecnologia constructiva  similar. L’expressió de la  pell exterior, la imatge de  l’edifici, respon als mateixos  criteris compositius i materialitat, però formalitzada de manera diferenciada i alhora subtil.



  • PLÀNOLS

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.